Fitness Nedir ?

 Fitness Nedir?

Kısaca fitness nedir? Aktif, hayat dolu bir hayatta şans, parlayan şans, duygu ve hayata olumlu bakış açısı ile. Hem sırayla hem de tasarım aşamasında fitness içindir. John F. Kennedy, “Fiziksel bir anne olmamanın ilk önemli günlerinden itibaren dinamik ve yaratıcı öğrencilerimizden biri.” söz konusu. Eklenebilir olarak forma eklenmesini de istemezsiniz.
Fiziksel Uygunluk ve Spor Konseyi, uygunluğun beş temel bileşenini özetlemektedir:
  • Kalp ve akciğer dayanıklılığı – Dokulara oksijen ve besin sağlama ve uzun süreler boyunca atıkları uzaklaştırma yeteneği. Uzun koşular ve yüzmeler bu bileşenin ölçülmesinde kullanılan yöntemler arasındadır.
  • Kas gücü - Bir kasın kısa bir süre için kuvvet uygulama yeteneği. Örneğin üst vücut kuvveti, çeşitli ağırlık kaldırma egzersizleri ile ölçülebilir.
  • Kas dayanıklılığı – Bir kasın veya bir grup kasın, tekrarlanan kasılmaları sürdürme veya sabit bir nesneye kuvvet uygulamaya devam etme yeteneği. Şınav genellikle kol ve omuz kaslarının dayanıklılığını test etmek için kullanılır.
  • Esneklik – Eklemleri hareket ettirme ve kasları tüm hareket açıklığı boyunca kullanma yeteneği. Otur ve uzan testi, üst bacakların alt sırt ve sırtlarının esnekliğinin iyi bir ölçüsüdür.
  • Vücut kompozisyonu – Genellikle zindeliğin bir bileşeni olarak kabul edilir. Vücudun yağsız kütle (kas, kemik, hayati doku ve organlar) ve yağ kütlesi açısından yapılanmasını ifade eder. Yağın yağsız kütleye belirli bir oranı, zindeliğin bir göstergesidir ve doğru egzersiz türleri, vücut yağını azaltmanıza ve kas kütlesini artırmanıza veya korumanıza yardımcı olacaktır.
Spor salonunda fiziksel bir programı tercih ettiğinizde veya fiziksel olarak formda olabilmek için spor salonu üyeliğine sahip olmak istediğinizde, fiziksel uygunluğun bileşenlerini ele alan farklı egzersizleri dahil etmeniz gerekir (bunları gelecek yazılarda tartışacağız). Yaklaşık bir haftalık tutarlı eğitim ve beslenmeden sonra vücudunuzdaki değişiklikleri hissetmeye başladığınızdan emin olun.






Yorumlar

Popüler Yayınlar